Select Page

Hvis du lever dit liv som en del af et par, så giver det mening at have en dobbeltseng, men en dobbeltseng behøver ikke bestå af en seng hvor to kan sove i, det kan også være to enkeltsenge der er sat sammen.

Men derfor er den generelle konsensus, at begrebet dobbeltseng dækker over en seng hvor der er plads til to personer.

Grundlæggende er der dog 3 typer der gør sig gældende på markedet, og som de fleste vælger at holde sig til når de skal købe ny seng, og de 3 typer er kontinentalsengen, elevationssengen og boxmadrassen, der hver har deres specielle særkender, fordele og ulemper.

Puder på seng

Hvad karakteriserer en kontinentalseng?

Kontinentalsenge er meget populære, og er i stigende efterspørgsel, hvilket uden tvivl bunder i både det flottere design og et ønske om bedre komfort, så du sover bedre om natten.

En anden ting er at kontinentalsenge kommer med hele 3 madraslag, i modsætning til både elevationsmodellen eller boxmadrassen, der kun har 2.

De 3 madraslag gør dog også at sengen virker højere, hvor højden er noget der normalt fremhæves som en fordel ved en kontinentalseng, det er ikke en seng du står op af, men ud af.

Hvad karakteriserer en elevationsseng?

Elevationssenge giver dig mulighed for nogle helt andre komfortable indstillinger, som ikke kan opnås med andre typer senge, den kan nemlig indstilles, hvis du har lyst til at læse i sengen, hvis du gerne vil se tv, eller bare hvile ud efter en lang og hård dag.

Du bestemmer selv positionen, hvad der passer dig efter dit eget hoved, og kan fremhæves som en åbenlys grund til at vælge netop denne type.

Den stigende efterspørgsel kommer på baggrund af sengens mange funktionaliteter, hvor du normalt kan hæve enten hoved- eller fodende, eller begge, hvilket betyder at sengen ikke er kun er et sted at sove, men også i virkeligheden er et møbel.

Dobbeltseng med udsigt

Hvad karakteriserer en boxmadras?

Hvis du vil gøre det nemt og simpelt, og ikke har så meget brug for hverken design, eller en masse funktioner, så er boxmadrassen et oplagt valg, hvor fordelen for dig er at den både er brugervenlig, og hurtig at tage i brug, af den årsag at den er nem at samle og sætte op.

Normalt består den af en træramme, hvilket gør at det eneste du skal gøre er at montere ben på, vende den om, lægge sengetøj på – og den er klar til brug.

Det er en god løsning for dig der gerne vil kunne sove i en fart, og gerne vil have en seng der er nem at sætte op og flytte igen, hvis der bliver behov for det.

Det vigtige her er dog at du får en god madras at ligge på, der gerne skal kunne hjælpe dig med at justere din kropstemperatur mens du sover.

Vi er gode til senge i Danmark

Vælg gerne en dansk-produceret seng, vi er nemlig gode til det med senge herhjemme, der er masser af lækre senge der er lavet i Danmark, men husk at uanset hvilken seng du vælger, så skal du være opmærksom på hårdheden, forstået på den måde, at madrassen skal justeres efter din vægt, så du ligger rigtigt og får den rigtige støtte.

Men oprindelseslandet betyder at du får en god kvalitet, og senge der er produceret under fornuftige arbejdsforhold.