Select Page

Vikingetiden er en tidsalder, der har stort fokus i disse dage, og der dukker hele tiden nye detaljer om de eventyrlige nordiske legender. Men er der blot tale om en tid der var engang, eller har de prægtige, dygtige og karismatiske vikinger betydning for den måde vi bevæger os rundt på i dag? Når det kommer til tøjstil, udformning og håndværk af klæder, så kan der bestemt anes spor fra vikingernes opfindelser og udseende. Behageligt og komfortabelt på samme tid er et af de aspekter, som moderne tøjstil mange gange bærer præg af i dag og særligt kvindernes lange kjoler er noget, som er ganske populært, uanset hvilken trend der er oppe i tiden.

De moderne vikingekjoler

Ser man på, hvordan kjole trenden har skiftet en anelse karakter oppe igennem tiden, så er der stadig spor af vikingernes stærke kvinder. Med få fund kan det klart antydes, at kvindernes kjoler var kropsnære, komfortable og med et flatterende snit. Måske en kjole der skjuler topmave eller en kjole med der ganske enkelt bare understregede de kvindelige former. Vikingerne var dygtige syerske, der lige præcis vidste hvordan en kjole skulle sammensættes, ries og hvilke stoffer der skulle bruges for at skabe det perfekte look. Der var mulighed for at farve stofferne inden de blev vævet, så muligvis, har kvindernes vikingekjoler været meget prangende og farverige, præcis som det kendes i de moderne danske butikker med kvindetøj.

Masser af accessories på tøjet

En ting som vikingerne tilsyneladende var særligt glade for, var de mange udsmykninger der findes blandt fund. Det ses gerne, at der slet ikke blev holdt igen når det kom til perler, detaljerede armbånd, spænder og detaljer af forskellige metaller. Særligt kvindernes kjoler havde gerne kæder af rav eller glasperler siddende over brystet, der ikke tænkes at være til et praktisk brug, men ganske enkelt for at udsmykke outfittet og understrege den personlige stil, rang eller klasse gennem det tøj der bæres. I dag er det heller ikke utænkeligt, at enhver kvinde har masser af udsmykningsmuligheder tilhørende klædeskabet og accessories til hver en lejlighed. Det ses, at vikingernes kvindemode har skiftet gennem tiden, også i takt med, at de har fået flere muligheder for udsmykninger fra handel med hele verden, præcis som det ses i dag. Vikingernes stil, er derfor måske slet ikke så langt fra det tøj, kjoler og udsmykninger du har hængende på bøjlen.