Select Page

Hvis du er fan af historiske dramaer som “Game of Thrones” og “The Tudors”, vil du elske “Vikings”. Serien foregår i slutningen af det 8. århundrede og fortæller historien om Ragnar Lothbrok, en legendarisk nordisk helt og hersker. “Vikings” er blevet rost for sine høje produktionsværdier og sin fængslende fortælling.

De kan ses online ved hjælp af streaming.

Introduktion til serien og dens hovedpersoner

“Vikings” fortæller historien om Ragnar Lothbrok, en legendarisk nordisk helt og hersker. Serien er blevet rost for sine høje produktionsværdier og sin fængslende fortælling.

Ragnar er en kompleks karakter, der bevæger sig på grænsen mellem heltemod og skurkagtighed. Han er en modig kriger og en dygtig leder, men han har også en mørk side, som ofte fører ham i konflikt med andre karakterer.

Hans kone Lagertha er en formidabel kriger i sin egen ret, og hans bror Rollo er en uforudsigelig vildmand. Andre vigtige personer er Athelstan, en kristen munk, som bliver Ragnars fortrolige, og kong Horik, Ragnars nemesis.

Diskuter handlingen i det første afsnit

Handlingen i første afsnit drejer sig om Ragnars forsøg på at plyndre Paris, en by, der er stærkt forsvaret af den franske hær. Ragnar er sikker på, at det kan lykkes, men hans bror Rollo er mindre sikker. Mens angrebet udvikler sig, støder Ragnar og Rollo sammen om strategien, og udfaldet er langt fra sikkert.

Togtet mod Paris er blot et af de mange eventyr, som Ragnar og hans hold tager ud på. De kæmper også mod andre nordiske klaner, rejser til nye lande og møder overnaturlige væsner.

Giv en dom over, om du synes, at “Vikings” er værd at se eller ej

“Vikings” er bestemt værd at se. Det er et spændende, velproduceret drama med masser af action og intriger. Hvis du er en fan af historiske dramaer, vil du elske den.

Del dine tanker om seriens produktionsværdier og skuespilpræstationer

Produktionsværdierne i “Vikings” er i topklasse. Kostumer, kulisser og special effects er alle utroligt realistiske, og det er tydeligt, at der er brugt meget tid og kræfter på at få serien til at se autentisk ud og føles autentisk.

Skuespilpræstationerne er også meget stærke. Travis Fimmel gør en fantastisk Ragnar, og resten af castet er også fremragende. Der er en god kemi mellem karaktererne, hvilket er med til at give historien liv.

Tal om eventuelle historiske unøjagtigheder, som du har bemærket

Indtil videre ser “Vikings” ud til at være ret præcis historisk set, men der har været et par mindre unøjagtigheder. I det første afsnit rejser Ragnar og hans hold f.eks. til Wessex, som faktisk ligger i England og ikke i Skandinavien.

Der er også et par anakronismer, f.eks. når Athelstan bruger et moderne ord som “awesome” Men generelt er “Vikings” ret tro mod den tidsperiode, den skildrer.

Sammenfat, hvad du syntes om seriens premiere generelt

“Vikings” er en fantastisk ny dramaserie, der helt sikkert vil glæde fans af historiske dramaer. Premieren på serien var actionfyldt og spændende med masser af spændende karakterer og historier. Produktionsværdierne er i topklasse, og skuespillet er fremragende. Hvis du er fan af “Game of Thrones” eller “The Tudors”, vil du elske “Vikings”

“Vikings” er en fantastisk ny dramaserie, der helt sikkert vil glæde fans af historiske dramaer. Premieren på serien var actionfyldt og spændende med masser af spændende karakterer og historier. Produktionsværdierne er i top og skuespillet er fremragende. Hvis du er fan af “Game of Thrones” eller “The Tudors”, vil du elske “Vikings”