Select Page

Pizza er en af de mest populære fødevarer i verden, som folk fra alle samfundslag nyder. Men hvor kommer denne lækre ret fra?

Pizzaens oprindelse er omstridt, og der er mange forskellige teorier og påstande om dens fødested. Den mest almindeligt accepterede teori er dog, at pizzaen stammer fra Italien.

Den første omtale af pizza findes i et italiensk manuskript fra 997 e.Kr., som beskriver et fladbrød med krydderurter og olie. Denne tidlige form for pizza lignede sandsynligvis meget de pizzaer, som vi spiser i dag.

Pizza blev populær i Italien i det 18. århundrede, hvor den blev en fast spise for arbejderklassen. I slutningen af det 19. århundrede var pizza blevet en populær ret i USA og andre lande rundt om i verden.

I dag nydes pizza af folk fra hele verden og er en af de mest populære fødevarer i verden. Uanset om du kan lide den med pepperoni eller ananas, er der ingen tvivl om, at pizza er en lækker ret med en lang og interessant historie og bruger man pizzamel bliver det endnu mere lækkert.