Select Page

Er det tid til at opdatere soveværelset? Det er ikke det sted, hvor vi bruger det meste af dagen, men det er til gengæld det sted, hvor vi bruger hele natten, og med så mange timer imellem de fire vægge, er det vigtigt, at du har et godt soveværelse med en optimal indretning, der danner et sundt sovemiljø. Her er nogle tips til, hvordan du kan opnå det.

Den perfekte seng

Først og fremmest; sengen. Værelsets centrum, stedet du tilbringer en tredjedel af døgnet, og det skal være komfortabelt. Der findes senge, der er rigtige til dig, og som er forkerte til dig. Den skal passe til din højde og vægt, samt give dig den rette støtte, som du har brug for. Der findes et stort udvalg af senge, og du kan nemt få rådgivning, så du kan vælge den rette til dig og dit behov, uanset om du mangler solide boksmadrasser, gode kontinentalsenge eller nye rullemadrasser.

De bedste gardiner

Lyset i dit soveværelse har også meget at sige for din søvn. Nogle mennesker kan godt lide at vågne med solen, men i et land som Danmark, hvor den er ude til sent om aftenen og kommer frem tidligt om natten om sommeren, og den stort set er væk hele vinteren, er det ikke praktisk at ens søvn bliver styret af sollyset. Derfor er det en god idé med mørklægningsgardiner, så du selv styrer mængden af naturligt lys. Vil du gerne vågne til sollys, kan du evt. købe en sollampe til formålet.

Det rette miljø

Hvad er der ellers i et sovemiljø udover seng og lys? Det handler også om luften i værelset. Hvis du ikke kan lide at sove med vinduet åbent, kan du passende lufte ud inden sengetid, så luften er frisk og kølig, når du går i seng; det sover man typisk bedst i. Derudover er dine aftenvaner en del af miljøet. Det er en god idé med en fast aftenrutine, og selvfølgelig at undgå skærme i godt en time til en halv inden sengetid.

Sov godt

Dit soveværelse kan være altafgørende for din søvn; med den rette seng og ekstra fokus på dit sovemiljø, kan du betydeligt forbedre din nattesøvn og dermed også dine vågne timer. Reflekter over din indretning; hvad kan du gøre bedre for dig selv?