Select Page

Det er en rigtig god ide at have forsikringer på forskellige aspekter af ens liv og værdigenstande. Men der er nu nogle ting du skal overveje, før du går ud og anskaffer dig en større bunke forsikringer. Det er jo mange penge at skulle af med hver måned.

Læs med her og se hvordan du griber det klogere an alt dette med forsikringer.

Hvilke har du egentlig brug for?

Det er naturligvis først og fremmest meget vigtigt at spørge sig selv, hvilke forsikringer man skal have fat i. I dag kan man forsikre alt lige fra sin kat til sin husbåd. Men hvis du hverken har en kat eller en båd, så er det jo pjattet at have sådanne forsikringer.

Det kan naturligvis også være at du har en kat. Men har du nu lyst til at forsikrer den? Langt størstedelen af den danske befolkning har et kæledyr derhjemme, men det er nu engang de færreste som vælger at forsikre den. Det er noget du må gøre op med dig selv, om det er relevant for din situation. Det kan for eksempel komme på tale, hvis det er en dyrere racekat det drejer sig om. Men hvis du har en bunke katte til at rende rundt ude bagved din landejendom, så er det måske ikke lige det praktiske økonomisk set.

Hvilke forsikringer, man føler at man har brug for, er på mange måder en smagssag. Det er for eksempel ikke alle, som mener at en ulykkesforsikring er nødvendig – hvorimod de insisterer på at have en altdækkende indboforsikring!

Prøv at tage et kig på dine egne forhold og spørg dig selv hvilke ting du gerne vil have forsikret. Med hvilke ting er du villig til at løbe chancen og ikke forsikrer dig? Og med hvilke aspekter af dit liv vil du gerne være dækket?

forsikring

Er det billigere et andet sted?

Når du er klar til at lede efter de forsikringer, som er relevant for dig, så handler det om at være ekstra opmærksom omkring, hvilket forsikringsselskab man vælger. Der kan være betydelig forskel på især priser, alt efter hvilket selskab man bliver medlem af.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at tingene i visse tilfælde kan være billigere alt efter dine personlige forhold. Hvis du for eksempel er ung eller under uddannelse vil man ofte kunne få forsikringer billigere ved bestemte selskaber. Det samme kan gøre sig gældende, hvis man tjener under et bestemt beløb eller for eksempel er pensioneret.